Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


dinsdag 9 mei 2017

Dag 17 - Topeka - Cameron (Missouri) - 195 km

Today Helmond rides for:
ACB International 
- De Wit (Don Quichotte)
- Van den Nieuwenhuijzen Auto’s 
- John Bongers Tandartspraktijk 
- Maatschap Kaakchirurgie Elkerliek ziekenhuis 


Vandaag om 6.00 uur de wekker; ontbijt en 7.00 uur vertrek van de eerste groep en 7.30 uur vertrek van de tweede groep. Er is ons van te voren verteld rekening te houden met veel korte stijgingen en dalingen vandaag; nou dat hebben we geweten. Het was eigenlijk de gehele dag op en af. De stijgingen waren over het algemeen net iets te lang om met een redelijke aanloopsnelheid de betreffende beklimming te kunnen volbrengen zonder al te veel verbruik van energie. 

Ochtendplaatje, rivier van Missouri
Na ongeveer 20 kilometer bereikten we het punt (ingeschat door tourleider Mike) waarop de helft van de route (totaal 5500 kilometer, dus de helft is dan 2750 kilometer) is afgelegd door David en Bart).
Bovenstaande foto’s  getuigen daarvan. Dit moment moest natuurlijk gevierd worden! De organisatoren van de route hebben ons op een lekkere cupcake getrakteerd.
 
De helft van onze fietsavontuur is bereikt
Na  ongeveer 90 kilometer werd vandaag de grens bereikt tussen Kansas en Missouri, nadat we relatief lang in de staat Kansas (5 dagen om precies te zijn) hebben gefietst.
 
Aan de grens bij Missouri
Na de hele dag op zeer mooie glooiende heuvels te hebben gefietst die ontzettend veel op zowel Zuid-Limburg als op Berg en Dal lijken, kwamen Bart en David gezamenlijk aan en hebben dat gevierd met een ijsje gevierd bij McDonalds. Het was een mooie dag, ook al werd het voor ons best lastig gemaakt door de hitte en het aantal hoogtemeters die zijn afgelegd. Daarnaast heeft vandaag de relatief hoge mate van luchtvochtigheid (in tegenstelling tot de vorige, warme dagen) een rol gespeeld bij de beoordeling van de moeilijkheidsgraad van de rit van vandaag. 

Samen van een welverdiend ijsje vieren

Morgen is een vergelijkbare dag met betrekking tot de afstand. Het aantal hoogtemeters zal minstens twee keer zo veel zijn. Goed uitrusten dus en ons op een nieuwe dag ons ook mentaal voorbereiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!