Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


donderdag 11 mei 2017

Dag 19 - Kirksville - Quincy (Illinois) - 145 km

Today Helmond rides for:
Ariza


Vandaag stond een relatief korte route op het programma. Om 6.00 uur opstaan. Ontbijt vandaag op een andere locatie dan het hotel. De eerste groep vertrekt om 6.45 uur en de tweede groep 30 minuten later; we ontmoeten elkaar in de ontbijtlocatie. Na een uitgebreid ontbijt naar keuze gaan wij op pad. 

Gezellig ontbijten voor het vertrek

De dag begon (en eindigde) bewolkt; het heeft niet geregend en de temperatuur was vandaag aangenaam. Zeg maar: gemiddeld Nederlands fietsweer. Het landschap was glooiend; constant heuvel op en heuvel af; heuvels van een lengte tussen de heuvels in Zuid-Limburg en de Ardennen in. Gezien de inmiddels opgedane ervaringen, de opgebouwde routine en de lengte van de reisafstand, was  het voor ons beiden vandaag een relatief eenvoudige dag. Bart heeft grotendeels van de dag alleen gefietst. Uit overige deelnemers is het duidelijk gebleken dat zijn conditie beter wordt. 

David op zijn fiets bij binnenkomst aan Quincy

David heeft grotendeels met David gefietst (nee, het is geen spelfout). De Engelse 'kippenboer' die hetzelfde heet als onze 'David', heeft een akkerland van maar liefst 143 hectaren. De kern van zijn inkomsten vloeit voort uit de ruim 4 miljoenen kippen die hij samen met andere vennoten bezit. Met een drukke baan als die van hem, is het knap dat hij vooralsnog tijd maakt voor deze reis. Hij is eveneens een van de sterkste deelnemers van onze gezelschap en beide David's zijn aan elkaar gewaagd. De Engelse David is echter een 50-plusser en dus een zeer sterke figuur!

André, door een zeer mooie wijk in Quincy

Bij het derde, en laatste gedeelte heeft landgenoot André zich aangesloten bij de eigenaardige duo. Door een goede wisselwerking tussen klimmen, de kop overnemen en elkaar uit de wind houden, waren alle drie relatief snel bij het hotel. Het meest opvallend bij binnenkomst aan Quincy, waren het aantal gerenoveerde en alleenstaande huizen langs de weg. De architectuur dateert uit de vroege 1800 tot aan medio 1900; deze huizen in het bijzonder, zijn zeer goed onderhouden. In Nederlandse termen, waren deze prachtige villa's die allicht elk, een paar miljoen dollar waard zijn. Het was duidelijk, wij bevonden ons aan de andere kan van de Mississippi rivier.

David bij de Mississippi rivier na het avondmaal

Zo’n 10 kilometer voor het einde passeerden we wederom een staatsgrens. Eerst de rivier de Mississippi over en daarna zijn we in de nieuwe staat Illinois en de stad Quincy terecht gekomen. Vervolgens zijn we vroeg in de middag in het hotel aangekomen; beiden een siësta gehouden en ’s avonds uit eten geweest. Morgen weer een nieuwe dag!

Bart bij de grensovergang van Missouri naar Illinois


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!