Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van CaliforniĆ« naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


donderdag 25 mei 2017

Dag 33 - Keen - Amesbury (Massachusetts) - 177 km

Today Helmond rides for:
The end to an epic journey 


Aan alle reizen komt er een einde, dus ook aan dit avontuur. De laatste dag is aangebroken. Vandaag is extreem vroeg begonnen gezien de afstand en de planning van de dag. Om 4.45 uur ging de wekker af. Om 05.50 vertrok Bart met de eerste groep en om 06.30 vertrok David met de tweede groep. 

Onderweg, samen met Bart

De dag begon goed, ook al werd ons regenachtig weer voorspeld. Langzaam maar zeker, werd het steeds natter en kouder. David werd door de organisatie uitgedaagd om een extra klim in te plannen. Met een stijgingspercentage van circa 20%,  werd de uitdaging aangenomen en vroeg in de ochtend was David door dit klimmetje goed opgewarmd. Mede daardoor heeft hij dan wel een flinke achterstand opgelopen t.o.v. de groep. Na ongeveer twee uur bezig te zijn, heeft hij uiteindelijk Bart ingehaald om vervolgens samen met hem naar de lunch te fietsen.

Mooie natuur onderweg

Desondanks het feit dat wij steeds dichter bij de drukke, bewoonde wereld komen, hebben wij bijna de hele dag op een relatief rustig gebied gefietst. Naarmate wij de kust naderden, werd het uiteraard steeds drukker met het verkeer. Na de lunch besloot Bart met de nestor van het gezelschap te fietsen om hem te ondersteunen. Na goed op krachten te komen bij de lunch, is David solo vertrokken om opnieuw de rest van de groep in te halen. Uiteindelijk is het hem gelukt om ze in te halen.

Fietsen met wind, kou en regen

Voor de lunch, was het weer al verslechterd. Hierna was het even droog maar vlak voor het einde was het weer totaal omgeslagen: wind tegen, koude temperaturen en ook nog eens behoorlijk wat heuveltjes hebben ons behoorlijk zowel mentaal als fysiek op de proef gesteld. Bij de plaats van ontmoeting ("rendez-vous") was nagenoeg iedereen volledig doorweekt en aan het rillen van de kou.

Bij een pizzeria wachten op de "rendez-vous"
Ongeveer twee mijl voor het einde, werd er afgesproken dat wij bij elkaar zouden komen alvorens het complete gezelschap samen naar het strand ging. Dat bleek een zware beproeving te zijn. Met de weersomstandigheden als die van vandaag, zouden wij allemaal het liefst meteen naar het hotel gaan. Onder het genot van een lekkere pizza, was het wachten totdat de hele groep weer bij elkaar kwam. 


Na zo veel dagen van wind in de rug, lekkere zon en ideale temperaturen, zou het einde ons natuurlijk niet zomaar prijs worden gegeven. Er moest voor geknokt worden en dat deden wij ook. Door de dynamiek van de groep en het geweldige werk die het team van America by Bicycle verricht heeft, is het ons allen gelukt om de andere kant van de V.S. te bereiken. Wij hebben het Atlantisch oceaan bereikt ! Eenmaal bij het strand werd water uit het Stille oceaan in het Atlantisch oceaan gegoten als teken dat ons doel werd bereikt. Hierna was het even poseren voor de foto en dan zo snel mogelijk naar het hotel te gaan. Dit avontuur is voorbij...

Bij het Atlantisch oceaan

's Avonds werden wij met een mooie afsluiter getrakteerd. Er werd voor lekker eten gezorgd, een zeer mooie foto diavoorstelling werd gepresenteerd en uiteindelijk werden de certificaten persoonlijk uitgedeeld. Iedereen kreeg de kans om aan het woord te komen en zo werd dit onvergetelijke avontuur tot een goed einde gebracht. Met waardevolle vriendschappen, vol nieuwe ervaringen en een zeer voldaan gevoel, mogen wij morgen naar huis. Bedankt voor je leestijd en ondersteuning!

Mocht je nog het goede doel willen ondersteunen, dan kun je dit doen door op "Goede doelen" te klikken op de linkerkolom. Volg dan de instructies op de pagina. Hartelijk dank voor je steun!

1 opmerking:

  1. I want to too thank you foor this good read!! I certainly enjoyed evry bit of it.
    I have got you book-marked to look at new things you post…

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw bericht!