Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


zaterdag 6 mei 2017

Dag 14 - Dodge City - Great Bend - 150 km

Today Helmond rides for:


Twee goede doelen nader toegelicht
David en Bart hebben ieder een goed doel uitgekozen dat zij ondersteunen en welke doelen, op basis van shirtsponsoring en donaties in het kader van onze fietsreis, zullen worden voorzien van de geldmiddelen die door donateurs en sponsoren ter beschikking zijn en/of worden gesteld.

Van alle binnen gekomen - en hopelijk nog binnen te komen – geldmiddelen gaat elke Euro naar het betreffende goede doel naar keuze van de shirtsponsor en/of donateur, behoudens de kosten voor aanschaf van de shirts, waarop sponsoren staan afgedrukt en de kosten van bedrukking van de namen en logo’s van de sponsoren, welke kosten, als enige kostenpost, in mindering zal komen op de binnengekomen sponsorgelden.

1. Jeugdfonds van Phileutonia

Phileutonia, de Helmondse muziekvereniging met de langste historie, opgericht in 1850, heeft ten behoeve van haar jeugd en haar aankomende jeugd, een jeugdfonds in het leven geroepen. U zou Phileutonia, haar jeugdfonds en Bart zelf, een enorme dienst bewijzen door blijk te geven van uw sympathie middels overboeking  op het op deze website onder de beschrijving van de Goede doelen, vermelde rekeningnummer NL60RABO0316690589 t.n.v. Stichting Steunfonds van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia onder vermelding van: Road to America 2017 - sponsoring door "naam en achternaam en/of bedrijfsnaam". Elke euro is meer dan welkom !!!

2. MAF (Mission Aviation Fellowship)
Er zijn gebieden waar wij niet eens van gehoord hebben maar deze zijn vaak plaatsen waar oorlog, hongersnood of natuurrampen uitbreken en er weinig aan gedaan kan worden. Dit komt doordat deze gebieden zeer moeilijk bereikbaar zijn. Vanuit Nederland is het moeilijk om zelf naar deze gebieden af te reizen maar MAF biedt uitkomst hiervoor. Deze organisatie zendt vliegtuigen over de gehele wereld uit om landen in nood van het evangelie, medicijnen, voedsel en overige noodvoorzieningen te voorzien. Het is relatief weinig wat wij voor ze op afstand kunnen doen maar met iedere euro die aan dit goede doel wordt besteed, wordt er dan ook hoop en liefde over moeilijk bereikbare gebieden verspreid. U kunt MAF rechtstreeks ondersteunen via onze actiepagina of door een bedrag over te maken naar rekeningnummer NL23INGB0007158982 t.n.v. Born to Succeed o.v.v.: Sponsoring voor MAF door "naam en achternaam / bedrijfsnaam". Elke euro is meer dan welkom !!!


Over de dag zelf


Opgestaan om 5.30 uur. Ontbeten om 6.00 uur. Om 6.50 uur eerste lading van de koffers, om 7.00 uur de briefing en om 7.30 uur vertrek van eerste groep. De tweede groep vertrekt om 7.45 uur.
De weersvoorspellingen blijken te kloppen, het is prachtig en de wind komt uit de juiste richting(en). Betere omstandigheden kun je bijna niet bedenken. De route gaat geleidelijk, vals plat omlaag.

Vroeg in de ochtend, samen met André en Mark

We zullen vandaag maar een stop hebben, op een locatie die wordt beschouwd als het midden van de VS, wat betreft de reisafstand tussen New York en San Francisco. Deze bezienswaardigheid mag natuurlijk niet onopgemerkt blijven! Het is tijd voor een foto uiteraard. Wij zijn halverwege America maar het duurt nog even voordat wij halverwege dit avontuur zijn doordat wij enigszins steeds meer noordwaarts blijven fietsen en dus extra mijlen (of kilometers) richting Boston gaan afleggen.

Halverwege Amerika!
Tevens was er op die locatie een museum te bezichtigen, waar onder meer de fiets was te bewonderen waarmee in de jaren 50 van de vorige eeuw, een Amerikaanse jongen die maar liefst 19 jaar oud was (?!) en zelfstandig van New York naar Kinsley, de helft van de VS in afstand heeft afgelegd. Uiteraard, baas boven baas ;-). Wij mogen ons bevoorrecht verklaren gezien de omstandigheden waarop deze toertocht wordt afgelegd. Respect voor deze jonge man!

De fiets waarop de heer Spring Jr. over de helft
van America gefietst heeft
op 19-jarige leeftijd.
Om ongeveer 13.30 uur kwam Bart aan in het hotel. David is nog even blijven hangen bij het hoogste uitkijkpunt van Kansas, een ijsje gaan eten met Mike en Mark (reisleider en fietsgenoot) nadat Mike een lekke band had en voordat hij naar het hotel ging, is hij samen met Mark naar de lokale fietswinkel gegaan. David is uiteindelijk om 15.30 uur bij het hotel gekomen. 

Just another day at the office for Mike, thank you sir!

Desondanks deze mooie dag, waren wij allebei redelijk moe en zoals het gewoonlijk is bij zowel Bart als bij David, werd er na het fietsen een 'siesta' gehouden. Gelukkig was er vandaag tijd ervoor. Voor de rest van de dag hebben wij een beetje ons gemak gehouden. Morgen staat immers een wat langere route op het programma. Zojuist hebben wij te horen gekregen dat er veel tegenwind kan worden verwacht. Hieronder zie je de vlakte waarop wij vandaag hebben gefietst.

Als je dacht dat Nederland vlak was...

P.S. Meer foto's over de heer Spring Jr. en onze dag zijn op onze Facebookpagina te bewonderen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!