Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


vrijdag 5 mei 2017

Dag 13 - Liberal - Dodge City - 130 km

Today Helmond rides for:

Drakenboot Festival Helmond
(3 en 4 juni 2017)

Sponsorfilm op de locatie waar de Dalton Gang zich ophield.Speciaal voor deze dag wordt door Bart en David het Drakenboot Festival te Helmond via eigen shirtsponsoring gepromoot - een prachtig evenement dat wordt georganiseerd door Rotaryclub Helmond Regio voor Helmond en voor al diegenen die niet in Helmond woonachtig zijn. Geniet gewoon van een hele leuke en gezellige dag, of van een compleet weekend op 3 en 4 juni aanstaande. Zie hun website voor mogelijkheden voor deelname aan de race zelf en/of voor sponsorpakketten.


Toen David en Bart  gisterenavond tijdens de dagelijkse “briefing” de fietslengte van deze dag werd aangekondigd (130 km), moesten we stiekem een beetje in ons vuistje lachen. Met de weersvoorspelling: droog, mooi weer en zijwind, indachtig, verheugden we ons al een beetje op een vrije middag. Om 6.15 uur opstaan: ja, ja, u leest het goed, wij mochten uitslapen! Om 6.45 uur de eerste groep (waaronder Bart) de koffers laden en om 7.00 uur aan het ontbijt. De tweede groep (waaronder David) kwam een half uur later aan, bij het lokale pannenkoekenhuis. Wat een luxe!

Bij het pannenkoekenhuis, ´s morgens

Het ontbijt werd vanochtend niet in het hotel genuttigd maar in het zogenaamde Pancake restaurant, waar we allen op kosten van de organisatie, van pannenkoeken konden genieten, alsmede van al het overige dat ook maar enige connectie zou kunnen hebben met eieren. Vertrek van de eerste groep na het ontbijt was om ongeveer 7.45 uur. David vertrok samen met André, een andere Nederlands deelnemer veel later gezien de verrassende uitbundigheid van de specialiteit van de dag. 

André, een van de snelste deelnemers

Vandaag zouden we maar een stop hebben gezien de lengte van de reisdag. Ongeveer twee uur later, kwamen wij bij de bevoorradingsplaats die tevens als lunchplaats dienende ('brunch' zou deze stop in feite beter omschrijven). Gezien het feit dat we nogal wat pannenkoeken te consumeren hadden gekregen enkele uren tevoren, hebben wij maar slechts enkele hapjes genomen. De plaats van de lunch was tevens de plaats waar de Dalton Gang (indien u dat niets mocht zeggen, denkt u aan de Daltons uit de strip Lucky Luke) zich op hield in de jaren 70 van de 19e eeuw. Er is aldaar een heel museum aan geweid, inclusief de verzinsels van de bouwers van het museum, aldus onze gids Mike.

Het huis met een ondergrondse tunnel voor de ontsnapping

Na de lunch ging Bart mee, althans voor een gedeelte van het vervolg, met enkele van de “grote jongens” van de fietstocht, David en André (een Nederlander die in Zwitserland woont en werkt en daarnaast, heel veel wielrent door deel te nemen aan vele fietsreizen over de hele wereld). Zodoende kregen wij van de overige deelnemers de bijnaam, Team Flying Dutchmen.

The Flying Dutchmen


Na een half uur moest Bart iets inhouden want hij was toe aan zijn bloedsuiker meet – en eetmoment. Voor de resterende kilometers reed Bart alleen, overigens met veel plezier en ook in een hoog tempo.
David en André kwamen in een record tempo, iets eerder aan dan Bart in Dodge City. Het hoge fietstempo van de deze jongens zal vast te maken hebben gehad met het feit dat er zo veel calorieën ingenomen werden bij het ontbijt door die reusachtige pannenkoeken die werden aangeboden.

"El Capitan" verwelkomt ons in Dodge City

Om 12.45 uur was Bart binnen. "El Capitan", het beeld dat je verwelkomt in Dodge City, een longhoorn stier, waarvan er in de zeventiger en tachtiger jaren van de 19e eeuw vier miljoen in de VS zijn binnen gebracht uit Mexico, is op onderstaande foto vast gelegd met 2 van de 3 Engelse fietsers.

Marc, Andrew en Bart

Aldus konden David en Bart beiden van een eerste echte siësta genieten. David sliep voor het eerst ruim twee uur om weer op krachten te komen na de race van vandaag. Hierna gingen Bart en David samen naar het lokale museum Boot Hill die gebouwd is rondom Wyatt Earp, een icoon van het Wilde Westen. Het Boot Hill Museum verkreeg deze naam door het feit dat er een kerkhof op een heuvel werd geplaatst, waar immers een van de slachtoffers van Wyatt Earp ligt. Het idee hierachter is dat hoe hoger op de heuvel iemand begraven werd, des te dichter bij de Hemel deze persoon zou zijn en dan ook waarschijnlijk vergeving zou vinden voor de zonden die door hem of haar zouden worden begaan. Bijna alle lijken die daar liggen hebben een gewelddadige dood gevonden.

Dagje Dodge City van Bart en David

Vervolgens smakelijk gegeten bij een “echt” Italiaans restaurant (geen "Pizza hut" dus) in de gezelschap van Doug, Jake en Scott. Wij hebben ook nog smakelijk gelachen om de Donald Trump-video die destijds is gemaakt en uitgezonden in het tv-programma Lubach, van welke video de strekking was: "America first, but can we (Holland) dear Mr. President, be second best ?" Onze Amerikaanse reisgenoot Doug, die zelf 4 jaar in Den Haag heeft gewoond en die video op zijn telefoon had, presenteerde die video waar we allen om hebben zitten lachen. Daarna ging Bart verder zijn gemak houden, wasje doen en David ging in het hotel zowel fitnessen als zwemmen.
Tot morgen allemaal !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!