Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


vrijdag 19 mei 2017

Dag 27 - Wooster - Warren - 155 km

Helmond rides today for:
 Driessen Verf en Rivez Assurantiën en Risicobeheer


Gezien het gegeven dat voor vandaag een (relatief) korte rit op het programma bestond, mochten we vandaag “uitslapen”. De wekker gezet om 6.15 uur; ontbeten en vertrek om respectievelijk 7.30 uur en 8.00 uur. Wij hebben vandaag een zeer afwisselende, en wederom prachtige route gehad.

Plaatjes van Bart, onderweg

Op geen enkel moment hebben wij ons verveeld op deze dag. Door de afwisselende landschaap vloog de tijd voorbij en binnen de kortste tijd waren wij opnieuw bij het hotel. Vandaag in het bijzonder ondervonden wij dat de plaatsen waar wij langs gefietst hebben, nergens mee te vergelijken zijn. De unieke eigenschappen van een land zo breed als Amerika zijn dus duidelijk naar voren gekomen. 

Chipmunk, een Amerikaanse eekhoorn (plaatje uit internet)

Veel bochten, natuurgebieden, wateren aan beide kanten van de weg en veel meer levende dan dode dieren ('roadkill') langs de weg hebben onze dag kleurrijk gemaakt. Het meest opvallend diertje was de 'chipmunk', een minuscule eekhoorn die telkens onder onze wielen dreigde te rennen maar op een veilige afstand is gebleven. Zo hebben wij ze in hun eigen leefgebied mogen bewonderen. 

Plaatjes van David, onderweg
Bart is goed in vorm en aan de beelden te zien, heeft hij een goede fietsdag gehad. David had goede benen. De rust van de dag van gisteren heeft hem goed gedaan en al vroeg is hij voorop gaan fietsen. Zijn compagnon David (de Engelse boer) haalde hem snel in en samen zijn deze twee kanonnen de hele dag voor de rest van de groep gebleven. Deze tour is uiteraard geen wedstrijd maar deze jongens blijven competitieve 'jongens'. Desondanks de snelheid op de fiets, werd er voldoende tijd genomen om van de nabije omgeving en natuur te genieten. Zo hebben wij deze mooie foto's kunnen maken.

Fietsend, op een voormalige spoorlijn

De laatste 20 kilometer van de tocht zijn door ons afgelegd op een – echt waar – schitterend, kaarsrecht aangelegd en onderhouden fietspad. Bij aankomst aan het hotel werd ons verteld dat dit fietspad een soort corridor is die op een voormalige spoorlijn werd aangelegd. Deze spoorlijn doorkruist de stad terwijl wij geen enkele last van diens drukte hebben gehad. Zo is duidelijk te zien hoe natuur en mens met elkaar goed overweg kunnen door een positief en vooruitstrevend beleid.

Proost! op een heerlijk, ontspannend dagje

Vroeg naar bed want voor morgen staat een lange route op het programma. Maar liefst 220 kilometer wachten op ons af. Morgen is de langste route van dit avontuur. Wij zullen het meemaken. De wekker gaat om 5.20 uur af; dus uitslapen is er morgenvroeg niet bij. Vandaar voor ons althans, welterusten !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!