Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


woensdag 10 mei 2017

Dag 18 - Cameron - Kirksville - 190 km

Today Helmond rides for
Lande & ArtifortInmiddels is dit onze routine; om kwart voor 6 gaat de wekker af, om 06.00 uur ontbijten en om 07.00 uur vertrekt Bart met de eerste groep. Een half uur later, vertrekt de tweede groep met David om 07.30. De tijden variëren van dag tot dag maar vandaag was geen uitzondering op de regel.

Op weg naar de "Duizendheuvelenweg"
Één woord: 'duizendheuvelenweg'. Zo werd de route van de afgelopen twee dagen omschreven en feitelijk, wordt het laatste gedeelte van de tocht van vandaag ook zo genoemd. Niet voor niks, want het gaat de hele dag door, op en af. Sommige deelnemers ervaren dit als erg vervelend. Voor anderen, was het juist ideaal terrein. Die korte klimmetjes hielden maar niet op tot aan het einde van de rit.


De route verliep prima voor ons allemaal. Er was veel natuur te zien, helaas ook veel dieren die dood aan de kant van de weg of op het wegdek zelf lagen. Van kleine zoogdieren zoals dassen, eekhoorns en wasberen tot aan grote vogels, zoals gieren, waren te bewonderen. David reed bijna over een slang die de weg overstak. Het hoogtepunt was het moment waarop onze fietsgenoten een kaaiman schildpad tegenkwamen. Zij wilden dit dier in nood van de weg halen maar kennelijk had het beestje andere plannen; die viel gewoon zijn fiets aan ! (uit eigen verdediging uiteraard)  


Ondanks de lange rit van gisteren, had David bijzonder goede benen vandaag. Op een bepaald moment was hij niet meer bij te houden door de anderen. Door de prachtige natuur, het zeer goed aangelegd wegdek en de zuivere zuurstof die voortdurend aanwezig was en de ideale weersomstandigheden, was dit een van de beste dagen die David op zijn fiets beleefd heeft. Uiteindelijk heeft hij het hotel met een gemiddelde snelheid van 33 km/uur om 14.30 uur bereikt. 

David onderweg, bij het laatste rustmoment

Bart evenals de overige deelnemers kwamen iets later aan in het hotel, wat er eigenlijk helemaal niet toe doet. De hele dag zijn we gewaarschuwd voor mogelijke bliksem en hevige regenval maar op de ene of andere manier, werd ons dit onheil bespaard, tot 16.00 uur. Pas op het moment waarop iedereen veilig in het hotel was, kwam de storm op ons af. Kort en krachtig: hevige buien en bliksem, die dus net niet over de deelnemers zijn los gebarsten. Wij mogen dankbaar zijn. Veilig en voldaan, mogen wij gezamenlijk aan tafel van elkaars gezelschap en de goede afloop genieten. 

Martin, Scott en David (fotograaf: Bart)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!