Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


Over de avonturiers


David Bakker, links - Bart Spoormakers, rechts


De avonturiers, Bart en David, hebben elkaar getroffen voor Road to America tijdens de voorbereiding van een cyclosportieve activiteit in de Italiaanse Alpen in de zomer van 2016. Kort daarvoor, heeft een familielid van Bart, David op de hoogte gebracht van de wensen die Bart had om van ''coast to coast'' dwars door de VS te fietsen in 2017.

''Destijds kon ik mijn oren niet geloven en heb ik er relatief weinig aan gedaan. Een paar weken later had ik een afspraak met Bart voor een HealthCheck. Ik vroeg hem naar zijn doelstelling en hij heeft mij zijn wens om in de VS te fietsen bekend gemaakt. Ik kon het nog steeds nauwelijks geloven maar bleef luisteren. Na het afnemen van de HealthCheck, heb ik Bart de nodige tips en adviezen gegeven om deze klus te klaren.'' - Aldus, David -
 
Nee hoor… Hij meende dit echt. In zijn ogen kon David al zien dat hij vastbesloten was om zijn doel te behalen en dat de voorbereiding voor een dergelijke tocht veel meer zou inhouden dan enkel wat tips en adviezen op basis van een conditietest op de fiets. Hij vroeg David destijds of hij met hem mee wilde gaan. Aanvankelijk moest David de vraag eerst verwerken maar na alle indrukken van de vastbeslotenheid van Bart en de verwachte avonturen van een dergelijke reis, heeft David besloten om uiteindelijk samen met Bart het fietsavontuur aan te gaan.
 
De keuze was gemaakt. Bij het tweede gesprek met Bart was het al gauw duidelijk dat ze samen ervoor zouden gaan. Met een stevige ''handshake'', besloten ze om dit voorgenomen Amerikaanse, wieleravontuur te gaan realiseren. Wij hadden vanaf toen een gezamenlijk doel! Vooralsnog is dit maar een begin. Alle voorbereidingen die daarop volgen zullen het duidelijk maken of het behalen van de eindstreep van de Atlantische oceaan met de fiets daadwerkelijk haalbaar is…
 
Zij zijn nu nog onderweg, op weg naar het Amerikaanse avontuur en binnenkort, fietsen ze in de VS zelf. Vele stappen zijn reeds gemaakt maar het echte werk volgt nog. Zal deze reusachtige reis te realiseren zijn?
 
De antwoorden zult u gauw vinden tijdens het lezen van deze blog. Bij deze alvast veel leesplezier! Voel je vrij om (motiverende) reacties achter te laten op hun verhalen. Dat waarderen zij enorm!


~ Helmond, 12 februari 2017 ~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!