Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


woensdag 17 mei 2017

Dag 25 - Richmond - Marysville (Ohio) - 178 km

Today Helmond rides for:
Paviljoen de Warande en RSW Accountants en adviseursVandaag zijn wij op normale tijd opgestaan. De wekker ging om 05.45 uur af. Kort na zessen ontbijt gehad en voor het vertrek de dagelijkse bijeenkomst bijgewoond. Wij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om tijdens de briefing van vanochtend onze sponsorvideo te maken. 

Bij de tiende staat, Ohio

Kort na het vertrek vanuit het hotel, ongeveer 2 mijl (3,3 kilometer) verder, hebben wij maar liefst de 10e staat van de in totaal 15 staten bereikt. "Hello, Ohio !". Het vervolg van de tocht verliep prima. Het weer is ons opnieuw goed gezind en zelfs de wind werkte deze dag in ons voordeel mee. Wij zouden een rustige, relatief langzame rit hebben vandaag maar al gauw werd het anders. De eerste 66,00 km had de kopgroep een gemiddelde van maar liefst 35,00 km/u behaald. 

Selfie bij de eerste rustplaats

Bij aankomst aan de eerste bevoorradingspost, was er een lokale rivier waar gevist kon worden. Prachtige natuur, kenmerkend voor het gebied waar wij ons in bevinden. Het wordt steeds groener. Ondanks de toenemende drukte die waar te nemen is,  naarmate wij dichter bij de oostkust komen, hebben wij vandaag voornamelijk over landelijke weggetjes gefietst. Het wegdek was perfect aangelegd en goed onderhouden. 

Onze lunchplaats, met beschutting van de zon

De tweede en laatste stop van de dag hadden wij nabij een van de vele begraafplaatsen die wij gedurende deze reis gepasseerd hebben. Op het moment van aankomst was het ruim 32 graden in de zon dus wij konden wel wat beschutting gebruiken. Enkele mooie en grote bomen gaven ons de nodige schaduw waaronder wij van onze lunch konden genieten. 

Matt, Doug, Mark en Bart (van links naar rechts)

Ondanks een omleiding van circa 5 mijl (8 kilometer), hebben wij verder een fijne rit gehad. Met steeds oplopende windkrachten (tot windkracht 5) op de rug, zijn wij bijna letterlijk het hotel in gewaaid. Er waren momenten waarop wij met relatief weinig moeite, snelheden van boven de 40 km/u konden bereiken. Al met al, de dag met een lekkere maaltijd en een heerlijk ijsje bij de lokale ijssalon afgesloten. Morgen hebben wij te maken met meer hoogtemeters en waarschijnlijk met enkele plaatselijke buien. Nu is het tijd om goed uit te rusten voor de uitdagingen van morgen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!