Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


maandag 8 mei 2017

Dag 16 - Abilene - Topeka - 175 km

Today Helmond rides for:
- De Wit,
- Cialona Expo
Remat Chemie
- Profero Cosmetics 
- Kantoorefficiency Nico BerkersVandaag: om 6.00 uur opgestaan (het lijkt inmiddels bijna elke dag op uitslapen!) Ontbijt en vervolgens vertrek van de eerste groep om 6.50 uur en de tweede groep een half uur later. Inmiddels de laatste gehele dag in de staat Kansas. We rijden vandaag naar de hoofdstad van de staat Kansas, Topeka. Het weer is wederom schitterend. Een aangename temperatuur in de ochtend van ongeveer 15 graden en ’s middags tussen de 25 en 30 graden Celsius.

's morgens onderweg, rollende heuvels

’s Morgens tijdens de eerste pauze, waarvan we er vandaag drie zullen hebben, (afhankelijk van de afstand zijn het er dagelijks twee of drie) nemen wij enkele foto's voor onszelf en onze sponsoren bij een relatief oude, verlaten dorp, "White City", genaamd achter degene die dit dorpje gevestigd heeft: de heer F.C. White die een spoorwegofficier was.

Sponsorfoto bij "White City - Kansas"
Het landschap ziet er vandaag wat meer afwisselend uit dan de laatste dagen. De route die we afleggen gaat over – overigens goed begaanbare – binnenwegen; het verloop van die wegen is over het algemeen glooiend. Teneinde de krachten zo goed mogelijk te verdelen is het dan ook zaak om een balans te vinden tussen enerzijds zodanig hard afdalen dat je zo weinig mogelijk krachten nodig hebt om na de daling omhoog te komen en anderzijds niet te hard omhoog te fietsen voor het geval de eerdere daling niet voldoende energie heeft vrij gemaakt om eenvoudig omhoog te komen; je moet immers altijd energie overhouden voor de volgende combinatie: afdaling – beklimming. 


Dat ging ons beiden goed af vandaag. David was rond 14.30 uur binnen en Bart om 15.00 uur. Door deze omstandigheden, heeft David immers een KOM (King of the mountain) score behaald op een app, genaamd Strava. Dat heeft hij samen met zijn fietsmaat, Andrew, bereikt. Hij was dus de snelste 'allertijden' tot nu toe in een bepaald 'segment' (onderdeel van de weg). Daar werd hard voor gewerkt.

Andrew onderweg, op weg naar de KOM

Mike, hoofdbegeleiding van de tour en tevens mecanicien, adviseerde Bart met klem zijn fietsketting te vervangen, na inmiddels ongeveer 2700 km te hebben gefietst. In het hotel was een alleraardigste man aanwezig, die enkele deelnemers van de fietsreis meenam naar een grote fietswinkel waar fietsbenodigdheden konden worden gekocht. David en Bart gingen beiden mee en kochten wat er nog nodig was op dat moment. De klikplaatjes van de schoenen van David waren in het geheel versleten. Gelukkig had deze fietswinkel de zeldzame plaatjes die David nodig had voor zijn schoenen.

David tijdens een rustmoment onderweg


Morgen wordt in het begin van de ochtend het midden van de fietsreis bereikt (op een aantal kilometers van tot nu toe in totaal, 2.750 !), dat wordt gevierd. We zijn benieuwd !!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!