Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


maandag 15 mei 2017

Dag 23 - Tuscola - Lebanon (Indiana) - 193 km

Today Helmond rides for:
A. Jansen B.V. en Wesselman Accountants en Adviseurs


Opstaan om 5.45 uur. Vanaf 6.00 uur ontbijt. De eerste groep vertrekt om 7.00 uur en de tweede groep om 7.30 uur. De weersvoorspellingen zijn redelijk goed: een warme, zonnige dag en een zijwind zijn ons voorspeld. Die voorspelling blijkt achteraf goed te kloppen, behoudens  de wind; die komt niet de hele dag van de zijkant maar ook af en toe van voren, wat de rit wat lastiger maakt. De totale afstand van bijna 195 km zijn redelijk snel afgelegd. Vandaag passeren we ook weer eens de grens met een nieuwe staat: Indiana. De klok gaat (voor het laatst) een uur vooruit.  

Indiana, de negende staat die wij passeren deze reis!

De landschap verandert behoorlijk snel. Naarmate wij de Oosterse kust benaderen, wordt het steeds drukker en soms ook mooier. Wij passeren vele riviertjes, groene weiden en vele beboomde, wellicht beschermde gebieden die ons met hun schaduwen over de weg verwelkomen. Tussen al dat groen, ondervinden wij ons steeds vaker, in kleine dorpjes waar wij doorheen fietsen. Wat het meest opvalt, zijn de mooie en zeer goed onderhouden gazons van alle huizen langs de weg. Dat geeft ons een prettig gevoel i.c.m. met het weer die ons voorbestemd werd.

Kleine en dus ook wat grotere 'riviertjes'
Morgenvroeg gaan we – voorafgaande aan de dag – een fietsfabriek bezoeken. Vertrek om 6.50 uur.


In Memoriam: Jan De Jager

"Mijn lieve schoonvader Jan de Jager, is na een kort ziekbed, op 78-jarige leeftijd overleden als gevolg van een herseninfarct, hem overkomen op 28 april jongstleden, tijdens mijn fietstocht. Ik draag mijn fietsreis bij deze heel graag aan hem op, mede om zijn herinnering levend te houden." 

~ Bart Spoormakers ~

Onderstaand  treft u een foto van hem aan, evenals de tekst die is vermeld op zijn rouwaankondiging.

Rust in vrede, lieve schoonvader, Jan de Jager


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!