Helaas door een slechte internetverbinding bij het hotel,
geen sponsorvideo. Onze excuses hiervoor.
Vandaag hebben wij een wat
langere route op het programma staan nadat we twee relatief rustige dagen hebben gehad. Om 6.00 uur op, ontbijten en vertrek om 6.50 uur. Omdat Bart nog niet geheel
klaar was om 6.50 uur zijn de 3 andere betrokkenen die tot de eerste groep
behoren, reeds vertrokken op het moment dat Bart om 6.55 uur buiten verschijnt.
Hij kan dus pas later vertrekken. Dat wordt uiteindelijk voor
Bart om 7.15 uur. De tweede groep vertrekt
om ongeveer 7.30 uur.
Het landschap voor de eerste 100 km |
Het is een prachtige dag, zonnig met een lekkere temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Wij hebben zij- en rugwind. Ondanks het moeite kost om vooruitgang te boeken gedurende de eerste 100 km door de stevige zijwind, verliep dit gedeelte voor David en Bart prima! David heeft solo gefietst.
Tijdens de lunch bewonderen wij de 'laarzen' van Mike |
Bart is na de lunch een
aantal uren gaan fietsten met de nestor van het fietsgezelschap, Scott, die met een wat lager tempo fietst dan dat van de overige fietsers. Gezien de verbeterde conditie van Bart, gaat dit langzamer dan het eventueel zou kunnen. Voor David verloopt het vlekkeloos en af en toe ook roekeloos doordat hij met windkracht 3 op de rug rijdt. Lekker snel en bijna moeiteloos dus.
David aan het crossen door wegwerkzaamheden |
Plaatje uit internet, kenmerkend voor onze dag |
Naarmate wij steeds meer dalen, verandert het landschap van een kale, woeste en westerse woestijn naar die van een warme, subtropische vlakte waar steeds meer groen te zien is. Zeer uitgestrekte en immense akkerlanden bekleden de vruchtbare gronden van dit lager gelegen gebied. Door moerassen tot aan kleine riviertjes en vele kleine diersoorten, wordt onze tocht een stuk minder eentonig gedurende de laatste 100 km.
Prachtige groenvelden |
Na een korte douche, wordt het tijd om te gaan eten. In de nabijheid van het hotel zijn er geen restaurants te vinden, op een na. Dit restaurant maakt onderdeel uit van het hotel achter ons. Bij binnenkomst weten wij niet wat ons overkomt. Het is een tijdmachine die ons naar de achttiende eeuw brengt. Prachtig geklede vloeren, versierde muren en deftig geklede serveersters maken het plaatje compleet. Eenmaal aan tafel vinden wij verfijnde, zilveren bestek. Het eten is een vreemde mix van gefrituurde kip met 'gravy', gepureerde aardappel en verschillende soorten salades. Toch smaakt het eten prima ! Eenmaal terug naar de 21ste eeuw, gaan wij terug naar ons hotel om goed uit te rusten voor een nieuwe fietsavontuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor uw bericht!