Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


zondag 7 mei 2017

Dag 15 - Great Bend - Abilene - 206 km

Helaas door een slechte internetverbinding bij het hotel,
 geen sponsorvideo. Onze excuses hiervoor.

Vandaag hebben wij een wat langere route op het programma staan nadat we twee relatief rustige dagen hebben gehad. Om 6.00 uur op, ontbijten en vertrek om 6.50 uur. Omdat Bart nog niet geheel klaar was om 6.50 uur zijn de 3 andere betrokkenen die tot de eerste groep behoren, reeds vertrokken op het moment dat Bart om 6.55 uur buiten verschijnt. Hij kan dus pas later vertrekken. Dat wordt uiteindelijk voor Bart om 7.15 uur. De tweede groep vertrekt om ongeveer 7.30 uur.

Het landschap voor de eerste 100 km

Het is een prachtige dag, zonnig met een lekkere temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Wij hebben zij- en rugwind. Ondanks het moeite kost om vooruitgang te boeken gedurende de eerste 100 km door de stevige zijwind, verliep dit gedeelte voor David en Bart prima! David heeft solo gefietst.

Tijdens de lunch bewonderen wij de 'laarzen' van Mike


Bart is na de lunch een aantal uren gaan fietsten met de nestor van het fietsgezelschap, Scott, die met een wat lager tempo fietst dan dat van de overige fietsers. Gezien de verbeterde conditie van Bart, gaat dit langzamer dan het eventueel zou kunnen. Voor David verloopt het vlekkeloos en af en toe ook roekeloos doordat hij met windkracht 3 op de rug rijdt. Lekker snel en bijna moeiteloos dus.

David aan het crossen door wegwerkzaamheden

Wat verder vandaag de aandacht trok was het ontelbare aantal “Jaknikkers”, geplaatst op graslanden waar we langs reden. Bedoelde jaknikkers pompen olie op. Opgepompte olie wordt opgevangen in een aparte tank en vervolgens verkocht. Geen wonder dat de benzineprijs in de VS zo goedkoop is, 2,00 dollar voor 3,5 liter !

Plaatje uit internet, kenmerkend voor onze dag

Naarmate wij steeds meer dalen, verandert het landschap van een kale, woeste en westerse woestijn naar die van een warme, subtropische vlakte waar steeds meer groen te zien is. Zeer uitgestrekte en immense akkerlanden bekleden de vruchtbare gronden van dit lager gelegen gebied. Door moerassen tot aan kleine riviertjes en vele kleine diersoorten, wordt onze tocht een stuk minder eentonig gedurende de laatste 100 km.

Prachtige groenvelden

Na een korte douche, wordt het tijd om te gaan eten. In de nabijheid van het hotel zijn er geen restaurants te vinden, op een na. Dit restaurant maakt onderdeel uit van het hotel achter ons. Bij binnenkomst weten wij niet wat ons overkomt. Het is een tijdmachine die ons naar de achttiende eeuw brengt. Prachtig geklede vloeren, versierde muren en deftig geklede serveersters maken het plaatje compleet. Eenmaal aan tafel vinden wij verfijnde, zilveren bestek. Het eten is een vreemde mix van gefrituurde kip met 'gravy', gepureerde aardappel en verschillende soorten salades. Toch smaakt het eten prima ! Eenmaal terug naar de 21ste eeuw, gaan wij terug naar ons hotel om goed uit te rusten voor een nieuwe fietsavontuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!