Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


Routeomschrijving

~ Road to America: "Cycling from east to west, USA" ~

Cycling from east to west - USA is een fietstour voor 'bikkels' die de hele USA in 33 dagen willen zien. Het is een zeer uitdagende, volledig ondersteunde coast-to-coast fietstocht. De fietsers en organisatie stellen zich op de proef door de schoonheid van Amerika te ervaren tijdens deze uitdagende cross country tour!
Niveau: uitdagend = ervaren, uitstekende conditie


Soort: groepstour = met meefietsende gids


Afstand per dag: 160-180 km / 99-112 mi


Totale afstand: 5545 km / 3446 mi


Data: 23 Apr 2017 - 25 Mei 2017


Start: Costa Mesa, California (13.00)


Finish: Amesbury, Boston (17.00)


Tijdens de Fast Amerika Ride rijden ze door de mooiste en meest schilderachtige gebieden van Amerika. Zij fietsen gemiddeld 110+ mijl (175 km) per dag door maar liefst 15 staten. Dit is de perfecte tocht voor fietsers die willen weten wat ze kunnen en de USA op een hele speciale manier willen zien.

In iets meer dan een maand, fietsen ze van de natuurlijke schoonheid van de zuidelijke Sierra en de Rocky Mountains tot de spectaculaire rivierlandschappen van de Arkansas, Missouri en Mississippi. Elke dag is een uniek avontuur op zich.

Zij beginnen de tocht dwars door Amerika in Costa Mesa, California. Vervolgens fietsen ze het binnenland in en volgen ze de Santa Ana River naar de voet van de San Gabriel Mountains. Na een beetje klimmen passeren ze de San Andreas-breuk en volgt er een mooie afdaling naar het woestijngebied bij Palm Springs. Ze beklimmen de Chiriaco Summit en fietsen verder oostwaarts door de zuidelijke woestijn van California, net ten zuiden van Joshua Tree National Park.

Ze steken de Colorado River over en langzamerhand wordt het land vlakker en vruchtbaarder. Als ze Arizona inrijden wordt het heuvelachtiger. Het klimmen wordt serieus als we de Yarnell Pass over fietsen. We rijden door de Prescott National Forrest en omlaag naar de stad Prescott. Na de Prescott Valley pakken we de zwaarste klim van de tour, Mingus Mountain. Dan volgt een snelle en moeilijke afdaling waarbij we halverwege door de oude mijnstad Jerome komen, nu getransformeerd tot kunstenaars-kolonie. Na Jerome maken de haarspeldbochten plaats voor een verdere mooie rechte afdaling.

Ze passeren de ‘red rock town’ Sedona en de Oak Creek Canyon. Het klimmen is intens, maar het uitzicht en de vergezichten maken de inspanningen meer dan de moeite waard! Daarna volgt een lange, niet te steile afdaling naar Flagstaff en Winslow. Ze fietsen verder over de westelijke woestijnvlaktes. Het terrein wordt weer heuvelachtiger als ze de staatsgrens oversteken naar New Mexico en de Continental Divide passeren, de geografische scheiding tussen west en oost Amerika. In de Acoma en Laguna indianen reservaten passeren ze de 10 Mile Hill waarna een spannende afdaling naar Albuquerque volgt. Hier nemen ze hun eerste rustdag.

Ze beklimmen de Glorieta Summit en dalen daarna af naar Las Vegas. De westelijke woestijn maakt langzaam plaats voor hoogvlakten van Texas. Het terrein wordt steeds vlakker naarmate ze de Oklahoma Panhandle en de uitgestrekte graanvelden van Kansas naderen. De laatste twee dagen in Kansas gaat het op en neer met korte steile klimmen, een echt “rollercoaster” terrein. Als ze Missouri inrijden is het nog heuvelachtig en wordt de natuur wat ruiger. Ze rijden door het 1000-Hill State Park en je begrijpt meteen hoe dit park aan zijn naam komt. Ze steken de Mississippi River over en het is opmerkelijk hoeveel groener het landschap wordt vergeleken het meer desolate westen. Als ze Illinois inrijden wordt het vlakker. Dit is de graanschuur van Amerika en ze passeren vele boerderijen. Ze nemen een tweede rustdag in Springfield, de stad die Lincoln beroemd heeft gemaakt.

Ze vervolgen door staat Indiana. waar het licht heuvelachtig is. Na een kort stuk door Pennsylvania fietsen ze langs het grote Lake Erie en rijden ze de staat New York in. Het landschap is prachtig als ze de aan noordelijke kant van de Finger Lakes
fietsen. Daarna volgen ze het Erie Canal naar Syracuse, Amsterdam en de state capital Albany. De laatste paar dagen van de tour fietsen ze over de Mohawk Pass (een deel van de Appalachian Mountain Range) en door Vermont. Vermont en New Hampshire zijn bergachtig met korte uitdagende klimmen en afdalingen. Dan daalt het verder af naar de kust. Hun laatste paar mijlen gaan naar Salisbury Beach waar ze hun voorwiel in de Atlantische Oceaan kunnen zetten.

2 opmerkingen:

 1. Pieter van Neerven22 april 2017 om 00:24

  Een buitengewone prestatie. Veel succes en ik lees en zie graag jullie vorderingen. Ga ervoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een dag 220 km
  Geweldig en nu zonder baard
  Wat een rit en zo te horen zitten jullie nog in een goede flow

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw bericht!