Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


woensdag 24 mei 2017

Dag 32 - Amsterdam - Keen (New Hampshire) - 200 km

Today Helmond rides for:
- DeWit
- Cialona Expo
- Remat-Chemie
- Profero Cosmetics
- Kantoorefficiency Nico BerkersVandaag weer vroeg opgestaan gezien dit keer ons een ontbijt buiten de faciliteiten van het hotel werd aangeboden. De groep werd met de wagens van de organisatie vervoerd. Voor David was deze een mooie gelegenheid om langer uit te rusten en in het hotel te blijven totdat het ontbijt voorbij was. Bart is met de groep gegaan en bij terugkomst gaven zowel Bart als andere deelnemers aan dat er een geweldig ontbijt door David werd gemist... Keuzes maken, bij dagen als deze, hoort het gewoon bij.

Voorgevel van het ontbijtplaats

Naast het feit dat we allemaal nar het einde zijn gaan verlangen, was de tocht van vandaag aanzienlijk lang en heuvelachtig. Dat heeft de tocht van vandaag niet minder mooi gemaakt. Het was schitterend; mooie afwisselende en gevarieerde landschappen. Het weer werkte wonderbaarlijk voor de zoveelste keer weer mee: zonnig, aangename temperaturen en bijna geen wind (tegen). We zijn de dag van vandaag begonnen in de stad Amsterdam, gevestigd in de staat New York, door de staat Vermont gereden en tenslotte hebben wij de staat New Hampshire bereikt, vlak voor het einde van de rit. David beleefde een van de mooiste dagen van zijn hele reis. Het terrein paste zeer goed bij hem en desondanks de relatief vermoeide benen, heeft hij door de afwisselende landschap zich op geen ene moment verveeld. Sterker nog, juist daardoor is hij rustiger gaan rijden en hij heeft er een toeristische dag van gemaakt. Bart heeft sterk gefietst en hij heeft de tocht met zijn kameraad Doug succesvol afgerond.

Door drie staten gefietst op één dag

Aan het einde van de dag werd er extra aandacht aan de nestor van het gezelschap besteed door zijn 68ste verjaardag. Daarnaast was er een extra reden om te vieren voor hem omdat dit maar liefst de 5de keer is dat hij de V.S. met America by Bicycle doorkruist! Met twee nieuwe knieën en een ijzeren wil, heeft hij duidelijk getoond dat alles mogelijk is, wanneer er vastbeslotenheid en discipline is.

Scott, samen met Doug tijdens zijn 68ste verjaardag

Morgen wordt onze laatste dag. Vroeg op, om 4.45 uur!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!