Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


donderdag 18 mei 2017

Dag 26 - Marysville - Wooster - 165 km

Today Helmond Rides for:
Aswa Keukens en FRANKE


’s Morgens de gebruikelijke routine: opstaan om 6.00 uur en ontbijten. Eerste groep vertrekt om 7.00 uur en de tweede groep om 7.30 uur. De vooruitzichten voor vandaag zijn goed. Voor het eerst in lange tijd, hebben wij een bewolkte dag gehad ! Geen/nauwelijks regen; mooie temperatuur van 25 graden en een zijwind of af en toe wind mee. Na de lunch breekt de zon door (zie sponsorvideo).

Het begin van de dag

De dag verliep verder goed. Met een opfrissende bui vroeg in de ochtend, konden wij voor even de zonnige dagen achter ons laten. Het was een goede afwisseling. Het landschap was mooi;  zeer veranderlijk en steeds groener. Je merkt dat we langzaam aan meer in de bewoonde wereld terecht komen. Vooralsnog, hebben wij door natuurgebieden gefietst waar nauwelijks auto's of bevolking te zien was. De omgeving waarin we vandaag fietsten, is echter dichter bevolkt dan de omgeving waarin we tot enkele dagen geleden rond fietsten. Er is een degelijk contrast tussen de woestijnen van Arizona, de lege vlakten van Kansas en de bouwlanden van Missouri. Een fietsgenoot van ons zei, "Het lijkt steeds meer op de heuvels thuis, in Engeland."


Bart, voor een van de alleenstaande huizen onderweg

Typisch is dat we – overigens niet uitsluitend vandaag – langs heel veel woningen fietsten met een enorme voortuin. De man – vaak samen met de vrouw – des huizes zie je regelmatig (samen) op een grasmaaier waarop je kunt zitten. Het gras van bedoelde voortuinen is over het algemeen prachtig onderhouden. Tijdens de lunch hebben wij eveneens bij een beschermd gebied naast een dam mogen bijkomen. Op dat moment was het zonnig en heerlijk om midden in de natuur bij te komen. 

Rust, zowel fysiek als mentaal tijdens de lunchpauze

Er zijn snelle, maar dan ook rustige dagen. De 'kanonnen' van de groep hebben unaniem besloten om rustig aan te doen vandaag. Gedurende de hele dag werden de remmen op de benen gehouden. Voor sommigen was dit een noodzakelijk herstel, voor anderen was dit het juiste moment om andere reisgenoten beter te leren kennen en voor David was deze een dag van bezinning; even alleen fietsen door de natuur en heuvelachtig gebied maakte hem denken aan de voorbije dagen van dit avontuur. 

Mike tijdens de sprintjes op heuvelachtig gebied 

Vlak voor het einde haalde hij de reisleiders Mike en Karen in. Hierna werd er even op die heuvels 'gespeeld' om zo over de laatste bultjes te sprinten. De laatste inspanningen voelden bij Mike en David goed aan. Om 14.25 uur kwamen Bart, David, Mike en Karen ongeveer gelijktijdig aan bij het hotel. ’s Middags heeft Bart nog wat vrije tijd gehad, lekker gegeten en is op tijd naar bed gegaan. David nam de gewoonlijke 'siesta' om wat extra krachten op de doen voor de rest van de dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!