Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


donderdag 4 mei 2017

Dag 12 - Dalhart - Liberal (Kansas) - 182 km

Today Helmond rides for:
Kuijpers en Crowe Horwath, FoedererVandaag om 5.15 uur de wekker gezet; om 6.00 uur aan het ontbijt; de eerste groep koffers geladen om 6.50 uur en om 7.00 uur de briefing voor de dag. Om 7.30 uur vertrek van de eerste groep en om 8.15 uur vertrek van de tweede groep.

De staat Texas zoals wij het van vroeger kennen

Vandaag fietsen we in maar liefst 3 staten. In tegenstelling tot de weersverwachting zoals die tot gisteren luidde voor de dag van vandaag, lijkt het toch mee te gaan vallen, dat houdt dan in: geen tegenwind  (zoals we die gisteren in ruime mate hebben mogen meemaken) maar zijwind; en zo was het ook vandaag met een mooi schijnende zon ! Al vrij snel verlaten we de staat Texas en komen aan in de staat Oklahoma.

 
Overgang van Texas naar Oklahoma

We hebben vandaag twee maal een stop gehad; de tweede stop (na ongeveer 125 kilometer) hield tevens de lunch in. Vervolgens weer de weg op. Vandaag geen, zogenaamde, Interstates (dat zijn in feite de snelwegen zoals wij die in Nederland kennen) maar wel veel highways (twee- of vierbaans wegen waaraan zich ook stoplichten kunnen bevinden). In zijn algemeenheid gesproken wordt er op deze highways iets minder snel gereden, maar het verkeer dat er overheen raast is natuurlijk hetzelfde. Wij als fietsers gebruiken op de wegen, de zogenaamde "shoulder" (dat is dan op de Interstates de vluchtstrook en op de highways, of overige wegen, de smalle of wat bredere strook, gelegen naast de rijstrook voor auto’s, motoren en vrachtverkeer). De deelnemers aan het verkeer gedragen zich – over het algemeen – zeer voorkomend !

De 3de staat van de dag!

Tegen het einde van onze dagrit passeren we de grensovergang tussen Oklahoma en Kansas, waarna David en Bart gezamenlijk met enkele andere fietsgenoten samen aan zijn gekomen in ons hotel, gelegen in de plaats Liberal Kansas (heeft u er ooit van gehoord ? Wij van te voren  niet in elk geval  !) om ongeveer 16.00 uur. Het was wederom een prachtige dag !

Vlak voor de aankomst, teamfoto!

Voor David was het ook een geweldige rit. De dag ervoor had hij veel bij de fietswaaiers gewerkt en er verzuurde benen aan overgehouden. Al enkele dagen speelt zijn linker kuit een pijnlijke rol tijdens het fietsen. Dit komt door al die korte klimmetjes op de glooiende highways. Daarom besloot hij vandaag, gezien die omstandigheden, om een hersteldag in te lassen. Samen met zijn fietsgenoot Mark (alias Daz) hebben ze de meest toeristische rit tot nu toe gehad. En ja, er lag echt sneeuw in Texas! 

Herstel, tevens toeristische dag van David

Bij temperaturen van circa 10 graden, lagen nog kleine sneeuwbanken langs de weg, als resten van de storm van afgelopen weekend. Een ander, veel duidelijker en schokkend beeld van de effecten van de storm, zijn de gebroken en gevallen elektriciteitsmasten langs de weg over een lengte van meer dan 10 mijl. Om de kreet van Texas nog even te noemen: "Don't mess with Texas!"

1 opmerking:

  1. Beste mannen,
    Wat een verhaal... zo knap wat jullie al aan kilometers afgelegd hebben.Wij wensen jullie veel veilige kilometers toe!
    Groetjes, Julia

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw bericht!