Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


vrijdag 12 mei 2017

Dag 20 - Quincy - Springfield (Illinois) - 170 km.

Today Helmond rides for:
Dutch Filaments -APM 3D


Om 6.00 uur opstaan; de eerste lading van de koffers om 6.45 uur en de tweede lading om 7.15 uur.
Vertrek vanaf het hotel naar een locatie, 5 km. verderop, waar we hebben ontbeten. Het weer was goed: zonnig met aangename temperaturen. Het landschap was vlakker dan de afgelopen dagen; wel nog behoorlijk wat heuvels maar een stuk minder dan de dagen ervoor. Wel was de wind een factor van belang. Redelijk veel - behoorlijk sterke - tegenwind. Vervolgens: het vertrek voor de dagrit !

Bart, onderweg met andere compagnons

Tijdens de lunchpauze nemen we de sponsorvideo op, waarbij vandaag eveneens vertegenwoordigd zijn: Scott, de Amerikaan die dit jaar voor de vijfde keer mee doet, oudste deelnemer is met zijn (bijna) 68e levensjaar en Mark, Engelsman, 63 jaar, die ook al verschillende van dit soort fietsreizen heeft gedaan. Twee ervaren fietsgenoten dus.


Later die dag komen we aan op onze plaats van bestemming: de hoofdstad van de staat Illinois, Springfield, de stad waar de zestiende president van de Verenigde Staten, Abraham Lincoln, lang gewoond heeft en begraven is. Lincoln was de eerste president van de Verenigde Staten die tijdens zijn ambtsperiode werd vermoord. Lincoln wordt beschouwd als een van de grootste Amerikaanse presidenten. Hij wordt geprezen om zijn leiderschap tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, de afschaffing van de slavernij, de versterking van de nationale overheid en de modernisering van de economie. 

Even poseren voor het Capitool in Springfield

In het hotel worden ons hapjes (zeg maar gerust: een buffet) en drankjes aangeboden. Voor David was dat genoeg en hij is in het hotel gebleven om extra energie op te doen. Bart ging nog wat eten met: Marc (de Engelsman), Scott (hiervoor genoemd), Jake, Amerikaan, 62 jaar (stadgenoot van Scott, beiden woonachtig in de staat Florida) en Douglas, Amerikaan, 63 jaar, vier jaar woonachtig geweest in Den Haag.

Gezellig aan tafel, bij een mosselen restaurant

Morgen hebben wij onze 2e en laatste vrije dag, voordat we zondag aan ons laatste deel van de reis van 12 opeenvolgende dagen zullen beginnen. Morgen dus geen sponsordag,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!