Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


zaterdag 13 mei 2017

Dag 21 - Rustdag - Springfield - 0 km

Het is rustdag, dus geen sponsorvideo vandaag.

Na 12 dagen achter elkaar te hebben gefietst, hebben wij onze tweede en wederom laatste rustdag van dit avontuur gehad. Het is een warme, mooie dag om te fietsen maar onderhoud van de fiets is ook belangrijk. Sommige deelnemers hebben bezoek van hun families gehad. Dan, een van de deelnemers werd door zijn vrouw bezocht. Zij heeft een auto geregeld en samen met het Engelse gezelschap zijn ze naar de stad gegaan waar hij lang gewoond heeft, St. Louis. Daar hebben ze een honkbalwedstrijd bezocht, waar ze zich in de hitte hebben vermaakt. 


Daarna zijn ze naar de hoogste metalen 'boog' ter wereld gegaan, een indrukwekkende constructie van roestvrij staal waar je van binnenuit tot aan de top kan klimmen. Er werd ons verteld dat een man met zuignappen aan handen en voeten vanaf de buitenkant die beklimming gedaan heeft, een echte 'daredevil', die uiteindelijk gearresteerd werd hiervoor. Zo zijn ze dus met mooie verhalen teruggekomen van hun dagje uit.

Hoogste roestvrijstalen boog ter wereld in St. Louis 

Na een lekker en rustig ontbijt is David naar de lokale fietswinkel gegaan. De lagers van de 'bottom bracket' oftewel, de trapas van de zijn fiets, waren versleten. Het was een goed excuus om weer op de fiets te zijn en wat meer van de omgeving te zien. Na een zoektocht naar de juiste fietswinkel, is hij bij 'Doctor Bike' terechtgekomen, waar zijn fiets tot op detailniveau is onderhouden. Ondertussen heeft hij gezellig praatjes gemaakt met de klanten en de mecanicien. Het resultaat mocht er wezen, zijn fiets rijdt weer als een 'zonnetje'.

David op zijn 'witte paard' bij het Capitool 

Na het onderhoudsbeurt, zowel fysiek (Bart) als mechanisch (fiets van David), zijn wij allebei terug naar het hotel gegaan waar de gewoonlijke 'siesta' werd gehouden. Tenslotte was er relatief weinig te doen in de stad. Er werd dan wel een "Fat ass 5 km run" gehouden. Ja, deze naam zegt alles, gedurende het gehele parcours kon er uitgebreid worden gegeten en gedronken. Degenen die daar geen zin in meer hadden, konden rechtstreeks naar de pub gaan die de race gesponsord heeft. 


Wij zijn bij het hotel gebleven, waar opnieuw een uitgebreid buffet werd klaargelegd. Daar hebben wij uitgebreid gebruik van gemaakt. 's Avonds is Bart met een aantal reisgenoten bij een sushichef gegaan en David is gaan sporten (ja, alweer inderdaad). Wij hebben allebei op een eigen manier de rust en ontspanning opgezocht. Morgen weer een dag, van de overigens resterende 12 fietsdagen van deze avontuurlijke reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!