Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


zaterdag 20 mei 2017

Dag 28 - Warren - Dunkirk (New York) - 225 km

Today Helmond rides for:
Lande en Artifort


Vandaag was om diverse redenen een speciale dag. De belangrijkste reden hiervoor was het bezoek dat vandaag aan ons zou worden afgelegd door de heer Sander van der Lande, eigenaar van het sponsorende bedrijf van de dag, Lande en van het merk Artifort. Gezien dit buitengewoon genereuze gebaar, is besloten door ons om een extra sponsordag in te lassen voor Lande en Artifort.

Sander en Bart, bij de lunchpauze

Het betrof vandaag een relatief lange dag van 220 km. Ook de wind was een factor van belang: tegenwind het grootste deel van de dag. In de ochtend reed Bart op enig moment verkeerd. Het resultaat: een mooie foto voor een oude, overdekte brug ! David heeft ook verkeerd gereden, dan wel bewust om dichter bij de rand van Lake Erie te komen, een aangrenzende meer tussen Canada en Amerika waar wij voor een groot deel van de dag langs hebben gefietst.

Zowel Bart als David hebben 'verkeerd' gereden

Door de lengte van deze dag, hebben wij van de staat Ohio naar Pennsylvania en hiervan naar de staat New York mogen fietsen. In de staat Pennsylvania zijn wij gedurende slechts een korte periode geweest. Fietsend langs het meer 'Lake Erie' die aan onze linker kant was gedurende het grootste gedeelte van onze route, zijn wij uiteindelijk de staat van New York binnengekomen.

Vandaag hebben wij op maar liefst drie staten gefietst!

Desondanks het feit dat wij langs dit grote meer hebben gefietst, waren haar wateren in feite nauwelijks te zien. Dit komt doordat de dichte, beboomde natuur als een natuurlijke, beschermende muur fungeert die water en land veilig uit elkaar houdt. Uiteraard, waren er genoeg huizen en bezienswaardigheden die zich langs het water bevonden. Aan de rechter kant was er nog meer natuur te zien, maar met name uitgestrekte lokale wijngaarden. Desondanks meerdere pogingen, is het David helaas niet gelukt om een lokale fles wijn te bemachtigen voor de avondviering van deze dagetappe. 

Onze route langs Lake Erie
Het doet er niet toe. Desondanks de lange afstand en zware tegenwind gedurende bijna de gehele tocht, is het Bart dan wel gelukt om samen met de heer Lande van een afscheidsbiertje te genieten. Zo werd een lange, maar dan ook mooie dag voor Bart afgerond. Voor David verliep het wat anders. Vlak voor aankomst bij het hotel, heeft David een lekke band gehad. Dit komt doordat een kleine 15 kilometer voor aankomst aan de bestemmingsplaats, zijn achterste buitenband geheel versleten was.

Sander van de Lande en Bart samen met een glaasje bier
Aan het begin van de dag was het nog intact maar door de kleine steentjes aan de rand van de weg, werd zijn buitenband tot aan de binnenste draden versleten. Het is al een wonder op zich dat hij zo ver gekomen is. Een paar minuten nadat hij lek heeft gereden, rijd Paam bij David langs met de volgauto van het supportteam. Voordat David überhaupt 'help' kon zeggen, had Paam al een nieuw wiel voor hem klaarliggen! Binnen de kortste tijd was hij alweer op weg naar de finishlijn toe. Dat noemen wij eens een echte en degelijke pitstop. Kudos voor Paam, die door haar enthousiaste teamsupport, David en overige deelnemers vakkundig van onprettige situaties haalt !

Paam, altijd paraat voor ons team

Morgen is opnieuw een bijzondere dag, dan wel in het bijzonder voor David. Meer hierover wordt in de blog van dag 29 verteld. Tot aan die tijd, nog een prettig weekend toegewenst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!