Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


dinsdag 23 mei 2017

Dag 31 - Liverpool - Amsterdam - 190 km

Today Helmond rides for:

ACB International
Tandarts J. Bongers
De Wit (Don Quichotte)
Van den Nieuwenhuijzen Auto’s
MKA (Maatschap Kaakchirurgie) Elkerliekziekenhuis


Vandaag begon de dag meteen goed. Gisteravond hebben wij in een glanzend nieuw hotel mogen verblijven die maar slechts 7 dagen open is! Alle faciliteiten waren modern en pico-bello in orde! Althans, dat dachten wij totdat de wekker af ging. Toen bleek dat de verlichting van ons badkamer en kamer kapot was. Het zou even duren voordat het probleem verholpen werd, dus het hotel heeft kaarsjes als tijdelijke oplossing aangeboden. Ironisch maar dan ook leuk om dit mee te maken!

Verlichte gangpad in een nieuw hotel

Vanochtend opgestaan om 06.15 uur. Vertrokken om 7.15 respectievelijk om 7.30 uur. De dag is ons aangekondigd als gemiddeld met aan het eind van de rit een slecht wegdek; dat bleek te kloppen ! Daarvoor hebben wij dan wel - op een koude ochtendwind 's morgens na - perfecte fietsomstandigheden gehad. 
Het weer was goed; niet te warm, geen regen en voornamelijk zijwind langs de groene weiden. Wij hebben langs het Eriekanaal en overige kolkende riviertjes gefietst. Vandaag hebben wij dus beiden rustig aan gedaan en van de ideale omstandigheden genoten.Na een relatief lange dag, hadden Mark, Bart en David een flinke behoefte aan de meest lekkere huisgemaakte ijsjes van de regio. Wij moesten hard voor onze ijsjes werken gezien tussen de afgelopen stop en deze beloofde rustplaats maar liefst 30 mijl van slecht onderhouden wegen waren. Deze wegen hadden vooral slechte 'shoulders' (geasfalteerde zijkanten van de autoweg), Met weinig te beleven over dat gedeelte oplettend fietsend, hebben wij met kop aan kop werk voortdurend gaten en versleten wegdelen moeten ontwijken totdat wij uiteindelijk het ijssalon hebben bereikt. 

Van een ijsje genieten, met voldoende keuzes!

De ijsjes hebben onze dag helemaal compleet gemaakt. Het was een gezellig, ontspannend moment waar wij in alle rust ervan genoten hebben. Kort hierna, kwam onze reisleider Mike aan om bij de gezelschap aan te sluiten. Helemaal trots, heeft hij ons laten zien dat hij vandaag zijn 225,000ste mijl op de fiets bereikt heeft! Hij heeft ongeveer 23 jaar hierover gedaan. Echt respect hoor! Zijn eerstvolgende doel: de maan! (inderdaad, de afstand tussen de maand en de aarde is 238,900 mijl in totaal) Om dat doel te bereiken, zal hij nog ongeveer 1,5 jaar over doen, aldus volgens Mike. Alle respect voor deze man. Hij heeft dan zeker zijn ijsje verdiend vandaag! Zo zie je maar, geen ene afstand is te ver als je de nodige motivatie en doorzettingsvermogen hebt om dat doel te bereiken.

Na zijn 225,000ste mijl te hebben bereikt!

Een mooie bijkomstigheid, wij hebben eveneens onze eigen, kleine prestatie gehad. Wij hebben de stad Amsterdam bereikt vandaag! Deze is tevens onze rustplaats voor de nacht. Morgen wacht op ons een uitdagende dag met veel meer hoogtemeters en met dan ook nog een langere af te leggen afstand. 

Wij zijn er al! Of... toch niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!