Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


woensdag 26 april 2017

Dag 4 - Wickenburg - Cottonwood - 165 tot 177 km

Today Helmond rides for:
APM3DVandaag om 5.30 uur opgestaan en om 6.00 uur aan het ontbijt. De eerste groep deelnemers (waaronder Bart) vertrok om ongeveer  6.45 uur en de tweede groep ongeveer een half uur later. Na ongeveer 15 km kwam de eerste groep aan bij een wegversperring, waar ons te kennen werd gegeven dat we om moesten draaien want net voor ons waren de laatste voertuigen door gelaten in het kader van de aanstaande asfaltering van die betreffende weg. Onze 2 begeleidsters kregen het niet voor elkaar om de politieman in kwestie er van te overtuigen dat het noodzakelijk was om ons door te laten omdat in het geval hij dat niet mocht doen wij een enorm stuk zouden moeten omrijden. 

De weg van de omleiding

Gelukkig kreeg onze Mike (de tourleider) het wel voor elkaar om – via de telefoon – de politieman in kwestie er van te overtuigen dat het echt nodig was om ons door te laten. De tweede en derde groep, waaronder dus ook David, moesten om die reden iets meer dan 7 mijl (circa 12 km) omrijden. Bart’s bloedsuikerspiegel schommelde erg vanochtend, dat in combinatie met een controlemiddel voor de meting van zijn bloedsuikerspiegel dat niet meer goed werkte heeft voor nogal wat oponthoud gezorgd voor Bart. Na een aangename lunch was dat probleem opgelost.

Een van de vele uitzichten tijdens de klim

De etappe van vandaag was de eerste “bergetappe” van de tour met drie behoorlijke beklimmingen. Een heel mooie dag, met niet te warm weer (25 graden ),  prachtige luchten en hele mooie weidse uitzichten. Samen hebben wij na de lunch de tweede klim bedwongen. Het heeft mooie beelden opgeleverd. Na een stuk op de snelweg , vlak voor de laatste beklimming , hebben wij hierna ieder op eigen tempo gefietst. 

Uitzicht tijdens de derde klim

De derde en laatste beklimming, is een flinke berg met een  hoogte van maar liefst 2,140 meter. Dat was een serieuze uitdaging aan het einde van de dag met af en toe zware windstoten midden op de klim. Vlak voor de top, heeft David onze reisgenoot Scott kunnen inhalen voor een fotomoment. Hij is immers degene die deze toch maar liefst al 4 keer op zijn naam heeft staan!

Bart tijdens de afdaling

De afdaling was de grootste beloning van de dag. Met uitzichten tot aan de verre, rode bergtoppen die wij morgen mogen bedwingen, zijn wij op zeer goed onderhouden wegen met volle snelheid gedaald. Voor David was dit een hoogtepunt wegens de vermoedelijk, hoogste topsnelheid tijdens een afdaling, een kleine 81,75 km/uur.

Uitzicht tijdens de afdaling

Bij aankomst in het hotel en na een ontspannen moment in het zwembad met onze reisgenoten, hebben wij de dag uiteindelijk met 6 van de deelnemers afgesloten in een Chinees restaurant. 
Morgen weer een nieuwe klimdag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bericht!