Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van Californië naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


zondag 23 april 2017

Dag 1 - Costa Mesa - Palm Springs - 186,68 km




Vandaag is de tocht dan eindelijk aangevangen. Vroeg opgestaan, wat de routine zal gaan worden de komende 32 dagen, vertrek om 6.30 uur vanaf het hotel om met fiets in de hand met de voeten in de grote oceaan te gaan staan. Dit ritueel zullen we herhalen bij aankomst in Boston maar dan  bij de Atlantisch oceaan. Wij nemen dan wel een fles gevuld met water vanuit de Stille oceaan en bij aankomst in Boston, wordt deze in de Atlantisch oceaan geleegd. Je kunt maar iets bedenken !

Vroeg bij het water staan, het begin wordt ingeluid.

De tocht ging van Los Angeles naar Palm Springs over een totale afstand van 187 km. De voorspelde temperatuur van 100 graden Fahrenheit (37 graden Celsius) hebben we niet gehaald,  wel 95 graden Fahrenheit (35 graden Celsius), hetgeen overigens warm genoeg is. Dat was vooral te voelen in de namiddag toen de reflectie van de hitte uit het asfalt op onze gezichten en ledematen terugkaatste en goed te voelen was. David vergiste zich in de route maar liefst drie keer (wat eigenlijk niet ongewoon is voor hem) en heeft daardoor 35 km extra moeten afleggen, waarvan een keer op en neer een flinke  heuvel was en de laatste keer met flinke wind tegen.     

Andere kant op jongen!

Bart zat in de ‘bus’ met 2 Amerikanen die in Florida wonen. Een man van 61 jaar (Jake) en een man van 67 jaar (Scott) die beiden ongeveer 13.000 mijl per jaar (is gelijk aan bijna 21.000 km.) fietsen. Scott deed inmiddels voor de 5e keer aan onze tour  mee. Een bijzonder duo, waar we - na aankomst in het hotel om 17.15 uur - mee zijn gaan eten. 

Jake en Scott, van links naar rechts

Scott reed overigens vandaag maar liefst 3 keer lek. Vlak voor het einde reed David ook een keer lek maar los van die eventualiteiten, heeft iedereen met succes  de eindstreep behaald. Morgen een nieuwe, zonnige en warme dag.

Het kan iedereen overkomen!


Nu slapen want morgen is het ontbijt om 5.30 uur en dan zo vroeg mogelijk de woestijn in voor een tocht van maar liefst 135 mijl (217 km.) met extreem hoge temperaturen. We gaan ons best doen !

2 opmerkingen:

  1. Veel succes de tweede dag. Hopelijk verdwaalt David niet in de woestijn.....groetjes Dorien

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw bericht!