Cycling from east to west, USA

Tussen 20 april en 25 mei 2017, gaan Bart Spoormakers en David Bakker op een wieleravontuur door Amerika. In 33 dagen gaan zij van CaliforniĆ« naar Boston (‘coast to coast’) fietsen. Dat wil zeggen dat ze samen met een groep wielrenners, ruim 5.500 kilometers op de racefiets gaan afleggen! Over de totale reis krijgen ze slechts 2 rustdagen. Het doel hiervan is een wieleruitdaging van wereldklasse aangaan, welke gekoppeld is aan sponsoring voor goede doelen!


maandag 24 april 2017

Dag 2 - Palm Springs - Blythe - 217,26 km

Today Helmond rides for:
Artifort en LandeVanochtend om 4.45 uur opgestaan en vervolgens ontbeten. Koffers bij de bus gezet en Bart vertrok met 6 anderen (de mindere goden) om 06.15 uur. David en de anderen vertrokken om 6.30 uur. 

Omhoog fietsen door de woestijn

Nadat we door een prachtige ‘canyon’ omhoog zijn gereden, zijn we na ongeveer 105 km en na de lunch op een snelweg, de “Interstate”, aanbeland. Vervolgens hebben wij ongeveer de resterende 105 kilometers op de vluchtstrook moeten fietsen. Dat is gelukkig allemaal goed gegaan; het is wel zoals het hier hoort wanneer er geen andere mogelijkheid voor fietsers ter beschikking is. Er werden vooraf hoge temperaturen voorspeld (tot 40 graden Celsius) maar het viel mee, het maximum bedroeg ongeveer 35 graden. 

Bij temperaturen van 35° hoort veel drinken gewoon erbij.

Met snelheden tot wel boven de 40km p/uur met  de wind in de rug en de licht afdalende wegen , werd er een record gevestigd door zowel de voorste alsook de tweede groep vandaag. Het tempo en de samenwerking van de mannen verliep lekker. Als een gesmeerde machine, hebben circa 10 man samen met David het hotel net voor 16.00 uur bereikt. De vorm van de deelnemers in de  groep is in het algemeen goed en het enthousiasme is er zeker ook ! Morgen is het een kortere dag (185 km.), met hopelijk alweer wind in de rug. Iedereen is veilig in het hotel in Blythe aangekomen. Morgen een nieuwe dag !

Dan zal zij ook bij de revitalisering zijn ! 

3 opmerkingen:

  1. Superleuk! Deze dag in ieder geval goed gegaan. Gelukkig niet te warm, ben hartstikke trots op jullie en geniet op de bank lekker met jullie mee!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw bericht!